

Presentació
Immersos ja en la quarta revolució a la qual la humanitat s’enfronta, la tecnològica, ens trobem amb grans desafiaments, però també amb grans oportunitats. Un dels aspectes que més ens hauria de preocupar són els efectes negatius d’aquesta revolució, especialment entre els més joves. La vulnerabilitat del col·lectiu que atenem generarà una exclusió social major que els beneficis que puguen produir-se.
L’impacte que ha suposat l’aparició del joc en línia no solament es reflectix en la magnitud de la despesa, sinó també en les seues repercussions sobre la salut, especialment pel que fa a l’addicció al joc en joves i adolescents.
Conscients perquè d’aquesta realitat emergent, la Àrea de Serveis Socials i Igualtat de la Diputació d’Alacant és sensible a l’amenaça que suposa la desbocada oferta de joc d’apostes per a la salut dels nostres joves. Assumim la promoció d’actuacions en matèria de prevenció i aquest fòrum ens sembla adequat per a atendre també aquesta demanda per part de professionals que atenen la salut dels nostres joves.
Hem de crear una societat que entenga i siga capaç de controlar la revolució tecnològica. Hi haurà víctimes, com en totes les revolucions. Però hem d’aspirar –i aconseguir– que cada vegada siguen menys. El capital humà ha d’estar per damunt del procés de digitalització i de la tecnologia. Cal aconseguir la universalització i aprenentatge de les eines, prioritzar una economia d’escala i lluitar per evitar que sobre la base d’una globalització del procés digital ens apartem de l’humanisme i la solidaritat.
Potser tenim un instrument al nostre abast per poder fer front a tot aquest devessall digital, els Objectius de Desenvolupament Sostenible que impulsen Nacions Unides.
Programa
9.00
Acreditacions
9.30
Inauguració
a càrrec de la Sra. Mª Carmen Jover Pérez. Diputada de Serveis Socials i Igualtat.
A continuació, conferència inaugural
“Dels toxicòmans als prescriptors de tendències:
addiccions sense substància”
D. Francisco J. Bueno Cañigral
Cap de Servei de Drogodependències PMD / UPCCA-València.
Presenta: Sr. Andrés Iborra Such. Tècnic de conductes addictives de la Diputació d’Alacant.
10.45
Pausa/Café
11.15
Taula rodona
“Municipi i addiccions: experiències de treball”
Sra. Laura Ferrer Mora
Psicòloga i tècnica en prevenció d’addiccions. Responsable dels programes de la FAD en col·laboració amb el Pla Municipal de Drogodependències (PMD/UPCCA-València) de l’Ajuntament de València.
Sra. M.ª del Mar Navarro Alarcón
Psicòloga en la Unitat de Prevenció de Comunitària de Conductes Addictives de l’Ajuntament d’Elx.
Sra. Guillermina Campos Giménez
Treballadora Social, tècnica del Pla Municipal de Drogodependències de l’Ajuntament d’Alacant.
Modera: Sra. Raquel Hernández Blanco. Psicòloga en la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la Mancomunitat La Vega.
12.30
Taula rodona
“Educació en la prevenció i marc legal “
“LES TECNOADICCIONS: UNA PERSPECTIVA DES DE POLICIA NACIONAL”,
Sr. Luis Miguel Moreno Ballesteros. Delegat de Participació Ciutadana Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana.
“ET NECESSITE. UNA MIRADA DIFERENT AL MÒBIL”,
Sr. Jesús Pernas García. Director del col·legi Los Santos, formador en xarxes socials i joves, fundador de “Acompanya’m en la xarxa” i membre de l’Associació NACE (noalacosoescolar.org).
Modera: Sra. Sonia Mira. Tècnica de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant.
14.00
Clausura
Inscripció
L’aforament està complet. Si desitges acompanyar-nos envie’ns un mail a conductasadictivas@puntual.com indicant nom i número de telèfon.
En el cas que queden places vacants et cridarem.
Lloc de realització

Museu Arqueològic d’Alacant
Plaça Dr. Gómez Ulla, s/n. 03013 Alacant
www.marqalicante.com
s'està carregant el mapa - espereu...